In de zesde ronde van de onderlinge competitie Urk-Emmeloord hebben de mannen van Urk een voorsprong genomen. Timo leek weliswaar niet goed uit de opening te komen tegen Nico, maar toen die met e4-e5 de deur naar de zwarte dame probeerde te forceren, bleek dat uiteindelijk alleen het zwarte spel ten goede te komen. Nico's paard was kreupel en de machtige loper van Timo deed de rest.

Henk vertelde dat hij weer eens het verkeerde stuk afruilde en daar wist Tiemen natuurlijk wel raad mee.

Daarmee was de Urker voorsprong een feit. In de slotronde, op 25 maart, zullen de Emmeloorders dus flink aan de bak moeten!

In de onderlinge confrontatie tussen Jelle, nog puntloos, en Johan, ging het Jelle naar den vleze. Het centrum van Johan werd gedurig zwakker en ten koste van een kwaliteit wist Jelle twee pionnen te veroveren. Tenslotte noteerde hij een plusremise, zijn eerste in deze competitie en welverdiend!

Frank speelde het gesloten Spaans tegen Rob. Die trachtte zijn aanval tegen de zwarte koning langzaam maar zeker kracht bij te zetten, hetgeen de verdediger noopte met het plotselinge f7-f5!? verwarring te stichten. Dat hij daarin slaagde, lag toch vooral aan de geste van Rob om zijn krachtige paard op f5 te ruilen tegen de defensief geörienteerde loper op g7. Daarna bleek juist de witte koning in gevaar en had Frank met Pf6xe4! korte metten kunnen maken. Niet gezien dus, maar ook na Pg4 kon wit het tij niet meer keren. 

Uitslagen:

Nico - Timo       0-1
Rob - Frank       0-1
Tiemen - Henk 1-0
Johan - Jelle remise

De stand na 6 ronden:

Frank & Timo 4,5
Tiemen 4
Johan 3,5
Rob & Nico 2,5
Henk 2
Jelle 0,5

Tussenstand Urk - Emmeloord: 12,5 - 11,5