De beste wensen voor het nieuwe jaar, allereerst. Laten we hopen dat we elkaar spoedig weer achter het bord kunnen treffen. In de tussentijd moeten we het doen met wat terugblikken of blikken op het scherm waarachter onze tegenstanders ook zitten te turen. 
Mooie herinneringen bewaar ik aan onderstaande partij uit 2013. Als winnaar van de FSB-beker hadden we ons in dat jaar het recht verworven in de KNSB-beker mee te doen en in de eerste ronde moesten we aantreden tegen Staunton uit Groningen. Het werd een lange avond, niet alleen door de lange rit, maar ook doordat het na de regulieren partijen 2-2 stond. Wijlen Henk Valkema had ons eeuwige roem kunnen bezorgen als hij zijn voordeel van een dame tegen het loperpaar had kunnen verzilveren. Bekend is dat dat niet zo eenvoudig is, en hij slaagde helaas niet. Vermoeid als we waren, verloren we daarna het vluggeren met 4-0. 

Ikzelf had over enig geluk niet te klagen, maar het moet gezegd dat ik het ook wel enigszins afdwong. De varianten na mijn 22ste zet zijn de moeite waard!