Na  de tweede ronde van de interne competitie is Peter Weijs koploper. Ongelukkig was hij niet: nadat hij Plat had laten wegkomen die met e5?! wel wat erg optimistisch was geweest, kreeg hij plotseling een toren cadeau! Toen onze secretaris daarachter kwam, was het al te laat.

Hoogenboom volgt als goede tweede, hij strafte wat al te lakoniek paardspel van Ekhart bekwaam af.

Bouw en Van Asperen waren toen allang klaar: alles afgeruild, remise dus.

Bron bofte dat Beekman met een kwaliteit meer niet al te doortastend optrad, Hingstman stond al snel een toren voor op Lijnema en Witteveen zag Louwers na een goed begin plotseling bezwijken.

Een primeur was er voor Wagemaker. Onze voorzitter slaagde er voor het eerst in zijn langjarige carrière in Teesink te verslaan. Het zoet van zijn overwinning had nog beter gesmaakt als hij direct had toegeslagen met Lxb2! maar de vreugde was er niet minder om.

Dedden bouwde een superieure stelling op: met een fraaie vrijpion en een dubbele aanval op g7 hield hij Bonnee in een ijzeren greep die verzwakte toen hij ineens dameruil meende te moeten aanbieden. Deze koudwatervrees kostte hem eerst zijn mooie vrijpion en vervolgens raakte hij in een verloren toreneindspel dat Bonnee helaas door slordig spel niet tot winst kon voeren. Toen zijn vrijpionnen niet doorliepen, was het ineens Dedden die met de eer ging strijken.