Het bekerteam leed maandag een 2,5-1,5 thuisnederlaag tegen de mannen uit Heerenveen. Na het benauwde gelijkspel onlangs in de competitie was ons er natuurlijk veel aan gelegen ditmaal aan het langste eind te trekken. Het liep echter anders. Aan bord 2 meende Rob - met wit - met gepointeerd spel druk op de damevleugel te kunnen opbouwen. Na het venijnige Lg4 van zijn tegenstander moest hij echter belangrijke concessies doen. 
Henk had aan bord 3 inmiddels weinig te duchten en bereikte soepel een eindspel met zware stukken dat remise werd gegeven.
Nico leek aan bord 4 behoorlijke kansen te hebben na een weinig gebruikelijke lange rokade, maar hij kwam na het fijne Pa4 van zijn opponent slechts met de schrik - en remise - vrij. Ongeveer op het moment dat Rob remise gaf, sloeg Timo aan bord 1 een heilloze weg in. Hij meende de witte vrijpion op d4 te kunnen veroveren, maar bleek zich deerlijk vergist te hebben en moest de dame geven. Enkele zetten later was het gebeurd en dat al ruim voor 11 uur. Een schrale troost was dat het nu niet op snelschaken aankwam en dus een herhaling van het latertje in de vorige ronde werd vermeden.

Frank Hoogenboom