Het tweede won maandagavond met 6-2 van Steenwijk 3 en kwam tot zijn eigen verrassing hierdoor weer aan kop in de 2e klasse FSB. De reserves van Heerenveen verloren namelijk van Philidor 5. Als Heerenveen in de volgende ronde wint van Schaakwoude 3 dan volstaat voor het 2e in de slotronde, 23 april thuis, winst op datzelfde Philidor 5 voor het kampioenschap!

Voor het tweede wonnen Dedden, Bron, Bakhuijsen en Wagemaker en speelden Plat, Weijs, Bouw en Boer remise. Vooral de partij van Leendert Plat aan bord 1 was vermakelijk. Op een gegeven moment was het op de koningsvleugel een gekrioel van stukken die met de grootste moeite voldoende dekking konden vinden. (Zie de notatie hierna) 

Jurjen Dedden (bord 3) ging de hele partij aan de leiding en had misschien sneller kunnen winnen (kwaliteitswinst bijvoorbeeld), maar ach, wat maakt het uit. Anton Bakhuijsen ondervond ook niet al te veel weerstand en Kees Wagemaker kreeg in kansrijke stelling plotseling een mat in de schoot geworpen. Hoe Peter Weijs en Meep Bouw tot remise kwamen heb ik niet gezien, maar Gert Boer mocht niet mopperen. Nadat hij een huizenhoog gewonnen eindspel had laten verlopen, herhaalde zijn tegenstander in het pionneneindspel de zetten, terwijl juist híj op dat moment een winnende doorbraak had kunnen forceren. 

Uit de zijlijn: Frank Hoogenboom