Ik heb 2 dingen gedaan. Het eerste is dat ik de website heb geupdate naar Joomla 2.5.8 (Stable) welke automatische updates heeft. Dit is om allerlei redenen een voordeel,bijvoorbeeld qua veiligheid en qua ondersteuning. Daarnaast probeer ik het proces om schaakpartijen in te voegen te versimpelen door een (nieuwe) knop toe te voegen onder het tekstinvoer veld. Hierover meer na de streep.

 {jcomments off}

{jcomments on}

De bedoeling is een knop te creereren die het volgende doet:

  • Bij de eerste druk op de knop, analyseert deze het ingevoerde tekstveld. Staan hier al schaakpartijen in, dan laad hij deze.
  • Hij bied de keuze tussen het aanpassen van een schaakpartij in het geheugen of een nieuwe schaakpartij in te voeren., en het invoegen van een van de schaakpartijen uit het geheugen op de genoemde positie. Onderaan staat een knop om 'opnieuw te laden' zoals bij de eerste poging.
  • Bij het aanpassen kun je de verplichte informatie toe voegen. Dit is volgens internationale afspraak voor het noteren van een schaakpartij op de computer. Je kunt zelf ook vrij extra informatie hieraan toevoegen.
  • Bij het aanpassen voeg je de zet in. Hier krijg je dan te zien 'zet wit' 'commentaar zet wit' en hetzelfde voor zwart, met een grote,groene knop om deze toe te voegen.
  • Het overzicht; hoe ziet het spel eruit bij de positie die je nu aanhoudt, en hoe wat is de lijst met zetten?
  • Een optie om op te slaan.

Let erop dat deze knop twee talig moet zijn; leden moeten in het nederlands in kunnen vullen.

 

Vervolgens geeft het invoegen een volledige PGN schaakpartij in BBCode pgn tags. Dat zou dan alles op moeten lossen :)

Daarnaast zal deze knop dus compleet 'client side' werken. Een uitgebreidere versie kan ik wel degelijk, maar dat kost me nog dubbel zoveel tijd (En dit kost al aardig wat!). Misschien als de schaakbond mij inhuurd dat ik een algemene Joomla! extensie schrijf voor schaakpartijen ;)

Test partij:

 

Plaatje voor reverse engineering:

chessboard