Het kampioensteam, de reserves van WES Wolvega, kwam naar Emmeloord om de reserves van de plaatselijke te laten zien wie de sterkste was. Een gedetailleerde uitslag ontbreekt nog, maar gezegd moet worden dat de Emmeloorders hun huid duur verkochten. Aan bord 1 bereikte Nico Lemsom een gewonnen stellen, maar met weinig tijd en zonder plan nam hij genoegen met remise. Aan bord 2 plette Henk Valkema zijn tegenstander in de van hem bekende gambietstijl. Klaas van Meijeren won aan bord 5 een kwaliteit en dus de partij, maar aan de andere borden ging het helaas mis. Jurjen Dedden stond aan bord 3 niet slecht, maar moet het toch ergens verkeerd gedaan hebben. Leendert Plat verloor een remise-eindspel toen hij de zwarte stukken zijn stelling binnen liet komen. Tragisch was het lot van Peter Weijs die na een prima gespeelde partij plotseling zijn ver opgerukte vrijpionnen én zijn prachtige paard zomaar kado deed aan zijn opponent. Anton Bakhuijsen stond de hele avond met de rug tegen de muur en ik mag aannemen dat hij tenslotte de vlag heeft moeten strijken. Dat had Gert Boer aan bord 8 al heel vroeg moeten doen, nadat hij zijn tegenstander vervaarlijk met de dame richting zijn niet-gerokeerde monarch had laten opdringen. Mogelijk kan onze teamleider a.i., Leendert Plat, nog een nader licht werpen op deze wedstrijd. Voorlopig tekent voor dit verslag:

Frank Hoogenboom

Lemmer stond al om 19.30 uur klaar in onze speellokatie en was gebrand om revanche te nemen voor de thuisnederlaag. De strijd om plek 2 achter het sterke WES2 moest in Emmeloord plaatsvinden.

Nico Lemsom speelde vrij snel gelijk tegen Holtrop. Meep Bouw speelde gelijk tegen Gatse Visser.
Jurjen Dedden had tegen Kolfschoten al snel een ver opgerukte pion, maar in een poging dit door te drukken gingen er wat stukken aan. . Kolfschoten bleef er rustig onder. De poging om pat of winst te forceren liep uit op een nederlaag. Oeter Weijs die graag met wit speelde, kon dit voordeel tegen een een agressief spelende van Deursen niet uitbuiten en verloor een stuk en de partij.
Mart Bron veroverde een pion op de 10e zet  en wist met dit voordeel later een stuk op te pikken.Dick de Jong moest toezien hoe penningen tot steeds meer problemen leiden, en gaf op.
Klaas van Meijeren speelt te weinig in het 2e, maar liet  zien dat hij prima in staat is een stukje mee te prikken. Hij won overtuigend van Maarten Breimer.
Ook Anton Bakhuijsen pakte een half puntje mee, zodat een gelijk spel er tenslotte net niet in zat: Lemmer won de strijd om plek 2 met 4,5-3,5 van Emmeloord.

Mart Bron

Het eerste verloor ook zijn laatste wedstrijd redelijk kansloos van De Donger: 2,5-5,5. Zo zijn we een seizoen dat goed begon (met 4 overwinningen) in mineur geëindigd (3 dikke nederlagen). De invallers deden het met winst (Nico) en twee remises (Anton en Klaas) nog best aardig. Vaste invaller Tromp Willem (hij speelde alle wedstrijden mee) haalde het resterende halfje. Een verslag ontbreekt nog.

Het eerste ging, gehavend en wel, strijdend ten onder in het verre Buitenpost: tegen De Twee Kastelen bleek een verschil van een dikke 150 ratingpunten onoverbrugbaar: 2-6. Teamleider Frans Westermann had niet dan met de grootste moeite een achttal op de been kunnen brengen. Twee man uit het tweede en onze voorzitter moesten hem dit keer uit de brand helpen. Al met al hebben dit seizoen nu al 16 clubleden de kleuren van het eerste verdedigd, vermoedelijk een record in de moderne clubgeschiedenis!

Lees meer: Gehavend eerste geen partij voor DTK