Het tweede is net als de andere teams uitgebekerd. In Burgum was NEO na barrage te sterk. 
Aan de borden 3 en 4 verliepen de partijen in ons voordeel. Klaas vM stond aan bord 4 met wit steeds wat beter en kreeg op een moment dat het voor zwart al lastig was de kans de zwarte dame te winnen. Man van de avond bij Emmeloord was Han Jona die met gedurfd spel zijn tegenstander in een Pirc wegblies. Zie de partijenpagina.
Aan bord 2 had Albert Henk al snel moeite ruimte te vinden en toen hij het centrum dicht liet lopen, kreeg zwart de kans zijn koningsstelling te bestoken. Uiteindelijk moest hij de vlag strijken. Aan bord 1 werd ik verrast door een tegenwoordig minder gebruikelijke zet 4. Lg5 in de Grünfeld. Ik meende net bij Tata Steel een manier van bestrijden gezien te hebben. Ik kon me die niet meer precies herinneren en speelde op gevoel verder, maar helaas leidde mijn aanpak niet tot het gewenste resultaat. Op de damevleugel stonden wat witte stukken opgesloten, maar helaas de mijne ook, en langzaam maar zeker wist wit mijn koningsstelling beslissend te ondermijnen. 
Vluggeren dus, 3 minuten plus 2 seconden per zet, en daar bleken ze bij NEO wel raad mee te weten: ik wist als enige een remise te scoren... 
Even goed gingen we met opgeheven hoofd terug na een mooie avond. Op maar weer naar de gewone competitie.

Frank Hoogenboom