Het eerste heeft zijn wedstrijd in de zesde ronde van de hoofdklasse FSB met 3-1 gewonnen van de Rode Loper uit Leeuwarden. Door de overwinning lijkt het team zich te handhaven in de hoofdklasse, en daar mogen we best tevreden over zijn, want het hele seizoen moest het team het zonder de beoogd kopman Timo Koffeman stellen.
Klaas de Boer nam de honneurs ook deze keer weer waar en hij boekte een correcte remise aan bord 1. Aan bord 2 maakten Yousef en zijn tegenstander er met gedurfd en gepointeerd spel een waar spektakelstuk van waarin de kansen telkens wisselden, maar de Emmeloorder tenslotte aan het langste eind trok. Zie de partijenpagina.
Aan bord 3 raakte Frans Brouwer al snel in de verdrukking. Hij wist nog net te opponeren via de d-lijn, maar een inval of materiaalverlies in die zone bleef steeds boven zijn stelling hangen. Hoe het tenslotte toch mis ging voor zijn tegenstander, is na te spelen op de partijenpagina. Aan bord 4 had ondergetekende lange tijd het beste van het spel en toen mijn tegenstander zich in een afwikkeling vergiste, leek er zelfs even winst in te zitten. Met een onderdoordachte loperzet vergooide ik die echter weer, zodat er een potremise-eindspel overbleef.

Frank Hoogenboom