Vanwege mijn (intussen herstelde) mindere fitheid, nu maar eens een verslag van Dick de Boer. Hij is tenslotte ook nog eens een betere schaker dan ik...
(Een zijdelingse mededeling van mij: Gert had tegen Gerard moeten spelen, maar die mailde mij nog dat hij op zijn werk tegen een Corona-infectie was aangelopen en de uitslag van de test moest afwachten. Helaas te laat om op de indeling te verwerken, want op het moment dat ik die mail kreeg had Gert zelf het formulier al meegenomen... Desalniettemin, beter laat afzeggen om zulke redenen dan niet!)

 

Dick blunderde maar weer eens verschrikkelijk; wit sloeg een stuk in een iets betere stelling, ik sloeg niet terug want ik zag een matcombinatie en speelde De4+, maar ik keek scheel: de koning stond helemaal niet op die diagonaal! Timo won vrij gemakkelijk, want roel koos een verkeerde opbouw,en was vrij kansloos, evenals Albert Henk die ook de opening verprutste
 
Klaas had de genadeklap voor het uitzoeken, de keuze was reuze. Rein verraste met een mooie overwinning op de normaal degelijke Peter Weijs - ik heb niet gezien wat er gebeurde. Kees W won ook weer eens, nu van Chris H. - dat was geen rustige schuif partij. Heb na de partij nog gezellig met Gert gschaakt, die geen partij had.
 
Plaatsvervangend journalist -Dick de Boer
 
 
Uitslag ronde 13
Klaas van Meijeren  - Dick de Boer      1 - 0
Rein Beekman - Peter Weijs              1 - 0
Chris Hoekstra  - Kees Wagemaker     0 - 1
Roel Boeve - Timo Koffeman             0 - 1
Albert Henk van Urk - Klaas de Boer   0 - 1
 
(De stand komt volgende week weer. Bij overmaad van ramp is ook mijn computer nog gecrasht, dus ik moet de software op een nieuwe (weliswaar tweedehandse) computer opnieuw installeren. Gelukkig heb ik wel van alles een backup gemaakt...)
 
(Oh, dit valt me nu pas op: geen remises deze week! Bravo, heren!)