In het verleden zijn er wel schaakverslagen op  de website gezet. Omdat deze erg leuk zijn wilde ik hier iets meer mee doen.

 Laten we beginnen met de standaardopstelling. Deze staat ook als standaard bij het nieuwe helper programma.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 De partij van Dick de Boer vs Erik vd Lee is de partij welke ik gebruik voor dit artikel. Zoals je ziet is het bord aan de linkerkant geplaatst en gaat de tekst eromheen. Het bord heeft wat ruimte eromheen zodat de tekst goed leesbaar blijft.

Vervolgens willen we natuurlijk de eerste zet bekijken. Ik plaats hier gewoon een rij enters zodat ik bij het volgende plaatje verder typ. Dit plaatje gaat aan de rechterkant komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Zoals je ziet in het diagram aan de rechterkant, is de opening 1. e4 c5.

In het diagram programma kun je dit doen door op het vakje van e4 te klikken. Een nieuw paneel verschijnt, waarin je 'set 1', de witte speler, en 'pawn'. Er staat nu een pion op dat veld. Echter moet de oude lokatie nog leeg zijn; hiervoor klik je deze aan en kies je 'No piece'.

Hetzelfde doen we voor c5. Nu is er ook nog de optie om andere kleuren te kiezen en een plaatje dat geen uitlijning heeft. Deze controls zijn altijd te zien.


 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Zoals je ziet zijn de kleuren van dit bord totaal anders. Dit is bord blauw, zwarte speler op blauw en witte speler op blauw-transparant.

Dit is het nieuwe diagrammen systeem. tadaa. Als afsluiter nog even de laatste stand: