Ter afsluiting van het schaakseizoen werd 15 mei weer het snelschaakkampioenschap van de Noordoostpolder gehouden. Met een opkomst van 17 man, waaronder twee welkome leden vanuit Urk, waren er bijna drie groepen van zes vol. Om het getal helemaal rond te maken liet Alie Boers, beheerder van De Ontmoeting, zich overhalen om mee te spelen. Dapper!

Om kwart over acht begon het spel. Er werd gespeeld met vijf minuten per persoon op de klok, zonder extra’s. Dat bleek voor veel spelers nog best aanpoten, en er werden dan ook partijen op twee seconden na gewonnen of verloren. Geregeld ging er iemand door de klok. Bovendien was de regel: als de koning in de haast schaak blijft staan, mag hij gewoon genomen worden. Ook dit werd nog wel eens een speler fataal.

Voor de tweede ronde werden de groepen opnieuw ingedeeld op basis van de eerste. Alie Boers trok zich terug, en werd vervangen door Michiel Rensen uit Marknesse die meteen goed van zich liet spreken. Uiteindelijk werd de eerste groep, en dus het toernooi, gewonnen door Timo Koffeman, en de tweede groep door Tromp-Willem van Urk – beide Urkers dus aan kop! De derde groep bleek in een driepersoons gelijkspel geëindigd, met Weijs, Lijnema en Wagemaker alledrie op vier punten.

 

Alle felicitaties dus aan Timo Koffeman, en tot het volgende schaakseizoen.

Richard Bos