Het goede nieuws was via de krant en de mail al tot menigeen doorgedrongen: het eerste is wederom kampioen geworden in de promotieklasse van de FSB! Dit keer hoefde er niet tot de laatste ronde gewacht te worden, omdat de enig overgebleven concurrent, Schaakwoude, in Drachten verzaakt had. De wedstrijd tegen Schaakwoude 2 wordt op 13 april dan ook een formaliteit. Aan het begin van de wedstrijd tegen Philidor 4, 12 maart in Leeuwarden, ging al het gerucht dat de mannen uit Damwoude de rode loper voor ons uitgelegd hadden, maar werkelijk verifiëren konden we dat toen nog niet. We hadden ook andere besognes: een algemene storing had de watervoorziening in Leeuwarden getroffen, zodat het bij cola in plaats van koffie moest blijven en de grote boodschappen voor de volgende dag bewaard leken te moeten worden. Nog voor de grootgrutters daar blij van hadden kunnen worden, kon de wedstrijdleider tot opluchting van velen bekend kon maken dat het probleem was opgelost. Intussen was hij erin geslaagd een achttal bij elkaar te trommelen dat het tegen ons zou opnemen. Zoals verwacht was de weerstand niet sterk genoeg om ons te stoppen: Rob Kamminga kreeg de kans een koningsaanval op te zetten die doorsloeg toen zijn tegenstander zijn verdediging even verwaarloosde. Frank Hoogenboom leek tegen zijn tegenstander die het tempo van Anand in zijn jonge jaren hanteerde. aanvankelijk gedrukt te staan. Een onachtzaamheid van zijn opponent bood hem de kans een pion te winnen bij een afruil van twee torens voor de dame. Omdat er nog paarden op het bord bleven, leek het kat in het bakkie. Alleen even opletten op een mogelijke vork op f6. Maar ja, dan moet je wit natuurlijk niet met Dc6? in staat stellen met Tf7! juist die vork in stelling te brengen. OK, het was een mooie zet, maar om die nou finaal over het hoofd te zien... Er zat weinig anders op dan de paarden te ruilen en in een eeuwig schaak te vluchten. 
Timo Koffeman had zich het hele seizoen al van zijn beste kant laten zien en deze avond was het al niet anders. Een overbelast paard werd smakelijk geconsumeerd, waarna het voor elkaar kwam. Tiemen de Jong stoomde vrolijk op met zijn vrije a-pion waarna het nog lang duurde voordat hij het overwicht van de dame tegen de loper in de score kon uitdrukken. 
Henk Valkema en Jacob de Jong speelden beiden een correcte remise, wat onze Lemster een foto in de krant opleverde!
Zonder afbeelding bereikte Nico Lemsom hetzelfde resultaat. Actief spel kostte hem weliswaar een pion, maar tegelijk creëerde hij vage dreigingen tegen de vijandelijke koning. Daar was zijn tegenstander zo beducht voor dat hij remise voorstelde.
Heel sneu was de afloop van de wedstrijd voor Jelle Kaptijn. Met gedurfd spel veroverde hij een pion en het leek slechts een kwestie van tijd voordat hij met zijn vrijpionnen zou doorbreken. Intussen overzag hij echter dat zijn opponent met een paardvork zjin loper op c4 kon veroveren waarna hij een verloren strijd streed. 
Einduitslag 3-5, dus dat wordt chinezen de 13e april!