Lemmer stond al om 19.30 uur klaar in onze speellokatie en was gebrand om revanche te nemen voor de thuisnederlaag. De strijd om plek 2 achter het sterke WES2 moest in Emmeloord plaatsvinden.

Nico Lemsom speelde vrij snel gelijk tegen Holtrop. Meep Bouw speelde gelijk tegen Gatse Visser.
Jurjen Dedden had tegen Kolfschoten al snel een ver opgerukte pion, maar in een poging dit door te drukken gingen er wat stukken aan. . Kolfschoten bleef er rustig onder. De poging om pat of winst te forceren liep uit op een nederlaag. Oeter Weijs die graag met wit speelde, kon dit voordeel tegen een een agressief spelende van Deursen niet uitbuiten en verloor een stuk en de partij.
Mart Bron veroverde een pion op de 10e zet  en wist met dit voordeel later een stuk op te pikken.Dick de Jong moest toezien hoe penningen tot steeds meer problemen leiden, en gaf op.
Klaas van Meijeren speelt te weinig in het 2e, maar liet  zien dat hij prima in staat is een stukje mee te prikken. Hij won overtuigend van Maarten Breimer.
Ook Anton Bakhuijsen pakte een half puntje mee, zodat een gelijk spel er tenslotte net niet in zat: Lemmer won de strijd om plek 2 met 4,5-3,5 van Emmeloord.
 
Mart Bron