Het eerste viertal is de FSB-competitie gestart met een gelijkspel in Drachten. Na een goede reis kwamen we aan bij het adres dat nog als speelzaal op de website van de bond stond. Daar was het zo uitgestorven dat we argwaan kregen. Een blik op het competitiegidsje liet zien dat DSC inmiddels enkele kilometers verderop was gehuisvest. Zo kwamen we aan tijdens het openingspraatje van de plaatselijke competitieleider en zaten we net op tijd achter het bord. Aan bord 4 speelde Ahmad een rustige opening waarin langzaam maar zeker veel stukken werden geruild. Er waren wat matdreigingen achter de paaltjes en die benutte hij om te voorkómen dat hij een pion zou verliezen. Het leek nog even benauwd te worden toen hij een dubbelpion opliep, maar deze bleek uiteindelijk in het toreneindspel geen probleem: remise. 
Aan bord 3 speelde Klaas een mooie partij waarin hij al snel de overhand kreeg en met zijn paarden de zwarte stelling binnen kon komen. Kiezen uit de vele goede mogelijkheden kostte hem intussen zoveel tijd dat hij voor remise koos waar er nog best winstkansen waren.
Intussen leek Timo aan bord 1 de beste papieren te hebben tegen good old Roel Hazenberg. Timo probeerde met wat fijne zetten de zwarte koningsstelling op te blazen. Terug in de auto dacht hij dat hij mat had kunnen zetten. In de partij gebeurde dat niet en toen zijn aanval niet doorsloeg was de vraag of hij niet in gevaar was. Tegelijkertijd begon de tijd ook te dringen en zette hij te gehaast en dat was koren op de molen van de nestor uit Drachten die nauwkeurig bleef spelen en de winst opstreek. 
Zo was het aan ondergetekende om het gelijkspel te redden, en dat lukte ook nog, omdat wit zich uit zijn tent liet lokken. Met een kwaliteit voor en meer tijd leverde de winst geen problemen meer op. 

Frank Hoogenboom