Nieuw: de datum van de bekerwedstrijd is bekend, en dus ook die van de analyse-avond in november. Zie onder.

Afgelopen maandag hebben we al het een en ander aangekondigd over de data van de analyse-avonden, maar dat onthoudt natuurlijk niemand. Hier dus het overzicht.

Om te beginnen de redenen waarom we deze data hebben gekozen. We willen het liefst twee of drie weken gewoon spelen, en dan weer een analyse-avond. Wat we echter moeten vermijden is dat er wordt geanalyseerd op een avond waarop er ook een externe wedstrijd wordt gespeeld. Dat is ten eerste te onrustig, en kost ook nog eens te veel spelers. We moesten dus 7 oktober, 11 november en 2 december uitsluiten, en eigenlijk 14 oktober en 4 november ook. Bovendien is er nog een bekercompetitie. Daarvan weten we nog niet eens wanneer die gespeeld wordt, maar in ieder geval kunnen we die beperken tot twee weken. We komen dus tot de volgende data:

De eerstvolgende analyse-avond is volgende week al, dus 30 september. Dat hadden we liever een van de twee weken daarna gehad, maar dan wordt er extern gespeeld.
Bovendien laat dat een mooie afstand, namelijk drie weken, tot de keer daarna: 28 oktober. Daarop volgen twee externe wedstrijden.
De eerste bekerwedstrijd is op 18 of 25 november. Op dit moment weten we nog niet welke van de twee. De andere avond wordt een analyse-avond.
Intussen is bekend geworden dat de eerste bekerwedstrijd op 18 november is. 25 november wordt dus een analyse-avond.
2 December speelt alles en iedereen extern, dus wie niet in een team speelt heeft het dan rustig, en de week daarop spelen we gewoon. De laatste analyse-avond in 2019 zal 16 december zijn. De 23e, twee dagen voor de kerst, is nou niet zo geschikt om in een kerkgebouw een zaal in beslag te nemen...

Daarna zouden we nog evalueren. De eerste twee ronden van 2020 wordt er weer extern gespeeld – het is toch wat met die bond – dus voor de evaluatie hebben we 20 januari 2020 gereserveerd voor een tussentijdse vergadering. Daarover volgt voor die tijd nog een nadere melding.

Samenvattend: de analyse-avonden zijn op:

30-09-2019 (komende maandag al!)
28-10-2019
25-11-2019
16-12-2019

en de evaluatie van de analyses en de nieuwe (oude!) indeling van de competitie is op

20-01-2020

Oh, en nog een aanvullende mededeling: we willen eenieder nog eens op het hart drukken om, als je de afgelopen weken een interessante partij hebt gespeeld, die vooral wel op de analyse-avonden te presenteren! Laat het vooral niet van twee of drie mensen afhangen. Hoe meer inbreng, zowel voor het bord als vanuit de zaal, hoe leuker.