Afgelopen donderdag speelde het tweede team tegen de reserves van Lemmer. Met succes, want we wonnen met 2,5 tegen 1,5. Daar waren wel vier lange partijen voor nodig die allemaal lang in balans leken.
 
Mijn eigen partij was de eerste die klaar was. Ik had goede aanvalskansen, maar moest wel lange tijd geduldig zijn voordat ik dan eindelijk het een en ander kon afruilen en met maar liefst drie verbonden vrijpionnen kon doorlopen. Eerste punt binnen. (zie de partijenpagina)
 
Gerard was enkele seconden na mij ook klaar. Hij kwam in zijn partij een pionnetje voor en even later kwam daar nog een kwaliteit bij. In het eindspel moest hij nog wel even opletten om zijn tegenstander niet pat te zetten, maar hij wendde het gevaar af door de koning van de tegenstander wat meer ruimte te geven. Tweede punt binnen.
 
Vrijwel meteen na de overwinning van Gerard kreeg Johan een remise-aanbod, en besloot dat maar meteen aan te nemen om teamwinst veilig te stellen. Zijn stelling was op dat moment wel iets beter. Hij had een dame tegen een toren en stuk van zijn tegenstander.
 
Kees was de laatste die klaar was. Zijn partij was tot aan het eind in balans. In het eindspel hadden beide spelers nog twee torens, een paard en 6 pionnen. Maar helaas, hij ging door zijn vlag.
 
Met de teamwinst staan we nu op plek twee in de ranglijst, vlak achter Steenwijk 3. En laat dat nou net onze tegenstander zijn in de laatste ronde! Dat gaat een hele belangrijke wedstrijd worden!
 
Albert Henk van Urk