[Een verslag van Albert Henk van Urk, 2e-bordspeler]
 
Afgelopen dinsdag speelde Emmeloord 2 de finale [laatste-rondewedstrijd in de 2e klasse B van de FSB; FH] tegen Steenwijk 3. Bij winst zou Emmeloord kampioen zijn, bij remise of verlies zou Steenwijk 3 kampioen zijn. We wisten dat het een moeilijke opgave ging worden, want het team van Steenwijk 3 is op papier veel sterker. Maar het is gelukt! We hebben gewonnen met 2,5 tegen 1,5 en zijn daarmee kampioen!
 
Johan speelde op bord 1 en de partij leek lang gelijk op te gaan. In het eindspel hadden beide spelers nog een dame en heel wat pionnen, waaronder beide een vrijpion. Hoe het een en ander is afgeruild heb ik gemist, maar in ieder geval was het Johan die zijn vrijpion overhield en daarmee winst binnenhaalde.
 
Ikzelf speelde op bord 2 en kreeg al vroeg het initiatief te pakken. Ik stond een pion voor en daar kwam er even later nog een van bij. In het eindspel had ik drie pionnen op de damevleugel tegen een enkele pion van mijn tegenstander. Nadat ik de laatste torens kon afruilen was het een gewonnen pionneneindspel. [zie ook de partijenpagina]
 
Ahmad speelde op bord 3 ook een leuke partij, maar verloor hem helaas wel. Ik heb niet precies gezien hoe het ging, maar hij gaf een toren voor een paard + pion. Er zat best wat dynamiek in de stelling, maar na flink wat afruilen bleek de extra kwaliteit die zijn tegenstander had genoeg om de winst binnen te halen.
 
De partij van Gerard op bord 4 leek in eerste instantie een positionele partij en ging gelijk op. Na verloop van tijd kwam er wel steeds meer dynamiek in de stelling met veel open lijnen en diagonalen. Hoe het precies remise is geworden heb ik niet gezien, maar Gerard zelf dacht dat zijn tegenstander wel iets beter stond.
 
Al met al een heel goed resultaat!

[dat kan je wel zeggen; FH]