Het tweede leed maandagavond een even tragische als onnodige nederlaag tegen de reserves van Mid Fryslân. En dat ondanks een goed begin van de avond: het team was compleet én de verwarming in ons buurthuis deed het weer!

Aan bord 4 was Klaas van Meijeren relatief snel klaar. Al gauw stond er een middenspel op het bord met een dichtgeschoven pionnenstructuur en was duidelijk dat er voor geen van beide partijen nog iets te halen viel: remise. Aan bord 2 vloog Albert Henk finaal de bocht uit. Zijn lopers en toren verbleven op de koningsvleugel, terwijl zijn koning slecht beschermd door pionnen op de damevleugel achterbleef. Een dankbare prooi voor de zwarte stukken, en met de mooie terugtocht Le7! stelde zwart zijn zege veilig. Albert Henk was zo sportief zich mat te laten zetten.
Intussen ging het Han Jona aan bord 3 voor de wind. Zijn tegenstander had een ietwat woest stukoffer geplaatst en lange tijd leek de Emmeloorder met een paard voor 3 pionnen en wederzijds nog 2 torens alles onder controle te hebben. Dat gaf ondergetekende aan bord 1 het vertrouwen om een iets betere stelling vanuit een wat ongebruikelijke opening remise te geven. Maar daarna ging het met Han Jona alsnog mis. Eerst ruilde hij een stel torens, maar toen hij van de ruil van de tweede toren afzag, kon wit steeds verder met zijn e-pion oprukken. Zwart veroverde nog wat pionnen met het paard, maar gaf op toen hij zijn toren voor de witte e-pion moest geven. Een mooie avond voor de Akkrummers, en een desillusie voor Emmeloord. Voor onze beide youngsters is er vanavond revanche mogelijk als zij zich met het eerste in Leeuwarden melden voor de hoofdklassewedstrijd tegen Philidor 2.

 

Frank Hoogenboom