Het 3e team (Kees, Gerard, Gert en Louis) ging maandagavond op bezoek bij Mid Fryslân in Akkrum voor de 1e ronde van het FSB-bekertoernooi. Een week later dan gepland vanwege ziekte in ons team. Onderweg spraken we over onze kansen, want het was bekend dat de gemiddelde rating van MF ca. 350 punten hoger lag dan van ons team. Het zou een zware klus worden en die voorspelling kwam uit.
Gert was als eerste verderop in de mooie hal van de OBS Akkrum aan het analyseren waar het fout ging. Niet lang daarna gingen de witte stukken van Kees in het kistje. Uit mijn ooghoek vanaf bord drie zag ik te veel hout naast het bord van zijn tegenstander staan. Vanaf het begin stond Kees een loper achter en verloor de partij.
Gerard hield het lang vol tegen gastheer Peter Koning maar moest uiteindelijk toch capituleren. Inmiddels was het 3-0 voor MF.
Als laatste zat ik zelf te repareren wat in de openingsfase fout ging. Ik verloor ook een loper en wat pionnen. Maar doordat mijn tegenstander wel opgezadeld zat met een dubbelspion in het centrum, kon ik sneller ontwikkelen en kreeg veel bewegingsvrijheid ondanks de druk van zijn aanval op de koningsvleugel. Dat bleef houdbaar en door een combinatie van mijn dame met de torens kon ik een loper terugwinnen.
In het eindspel beschikte hij over een paard en vijf pionnen, maar door mijn toren kon ik pionnen terugwinnen en kon geen van beide de ander nog mat zetten. De eer werd met een remise een beetje gered waarna we over elven huiswaarts reden.
 
Louis Bramer