Het eerste behaalde de volle winst in de thuiswedstrijd tegen de reserves van Mid Fryslân. Aan bord 1 kwam Timo al snel in het voordeel en even later offerde hij een stuk om een dodelijke penning tegen de witte koning in de stelling te brengen. De winst was daarna niet moeilijk meer.
Bord 2 was voor Rob die in een Siciliaan een klein voordeel had. Dat had nog een hele kluif kunnen worden maar zijn tegenstander overzag dat hij na De2 een stuk verloor (frappant! Uw verslaggever overzag enkele weken terug tegen Rob precies dezelfde zet!).
Aan bord 3 werkte Henk zich vanuit de opening in de nesten. Plompverloren offerde hij dan maar de kwaliteit. Meer dan vage kansen leverde dat niet op, maar in de tijdnoodfase vond zijn opponent de winst niet. Integendeel, hij raakte zo ver de kluts kwijt dat hij nog op de mat kwam te staan ook. Een triest einde voor hem, een gelukje voor ons.
Bord 4 was voor Nico, die de zieke Frans verving. Hij leek lange tijd weinig perspectief te hebben, maar wist tenslotte de zwakte van de pion op c6 uit te buiten: 4-0.

Frank Hoogenboom