Het eerste team moest afgelopen dinsdag in de eerste ronde spelen voor de FSB-beker. Het begon al niet zo goed. Allereerst konden niet alle basisspelers spelen, waardoor er een paar vervangers nodig waren (waaronder ikzelf). Tot overmaat van ramp kwam er nog een extra afmelding binnen, waardoor we dus maar met zijn drieën waren en dus al 1-0 achterstonden. En dat liet Steenwijk 1 (met spelers die elk een rating hebben van rond de 1900) niet meer uit handen glippen.

Roel Boeve speelde met zwart en zijn tegenstander speelde Italiaans en ging vol in de aanval. Ik had het idee dat Roel telkens weer met een nieuw probleem werd opgezadeld om op te lossen. Op een gegeven moment had Roel nog maar 25 minuten op zijn klok, terwijl zijn tegenstander slechts 5 minuten had gebruikt. Toen de druk op de koningsvleugel te groot begon te worden, gaf Roel dan ook maar op.

Op bord 1 speelde Klaas de Boer met wit en zijn tegenstander speelde Siciliaans. Het was een eindeloze schuifpartij. Het meest noemenswaardig vond ik toch wel dat beide spelers op een gegeven moment allebei nog maar een half uur op de klok hadden, terwijl er nog geen enkel stuk van het bord was verdwenen. Zelfs alle pionnen deden nog mee! Nadat er dan toch het een en ander geruild werd besloten ze dan ook maar tot remise.

Ikzelf speelde met zwart en kreeg 1.c4 tegenover me, waar ik niet veel kennis van heb en dus vrij snel moest gaan improviseren. Het was lang zowel strategisch als tactisch. Bij gebrek aan een concreet idee bood ik maar remise aan (nadat Klaas een moment daarvoor ook al remise had gemaakt). En bij gebrek aan een concreet idee nam mijn tegenstander dat dan maar aan.

Zie de partijen pagina voor de partijen van Klaas en van mijzelf.

Albert Henk